Her Şey Kontrol Altında mı?

Her Şey Kontrol Altında mı?

Her şey kontrol altında mı? Bazen hiçbir şey görüldüğü gibi değildir! 

İnsanlar neden her şey yolundaymış gibi davranır?  Ya anlaşılamamaktan korkarlar ya da güvenecekleri birileri yoktur. Bütün sorumluluğu kendi omuzlarına yüklerler.Böyle davranarak her şeyi kontrol altına almaya çalışırlar.

Her şey kontrol altında! Ya da siz öyle sanıyorsunuz?

Etraftaki herkesi ve her olayı kontrol etmeye çalışmak kişiyi mutsuz ederek  ‘control freak’ olarak da adlandırılan kontrol deliliği hastalığına sebep olur. Bu bireyler yapılan her işin mükemmel olmasını ister, hataya tahammülleri yoktur ve karşısındakine güvenmezler. Her şeyi kontrol altında tutmaya çalışarak belki de olayların rayından çıkmasına neden olurlar. Genellikle de olaylara önyargılı olarak yaklaşarak müdahale ederler. Özel hayatta olduğu gibi iş hayatında da önyargılı yönetici ve iş arkadaşlarına rastlamak mümkündür

Gördüğünüz aslında sandığınız şey olmayabilir. Olaylara yüzeysel bakmaktan vazgeçmeli, önyargılarımızdan kurtulmalıyız.

Genel olarak belirtilen konularda önyargılı davranışlar sergilenir.

Kişisel imaj/Dış görünüş

İşe yeni başlayan kişiler

İş arkadaşlarının özel hayatı

Irk/mezhep ayrımı

Kimi zaman olaylar yatıştıktan ve sakinleştikten sonra şunu deriz: Hiçbir şey göründüğü gibi değilmiş. İşte iş hayatında da durum kimi zaman böyle olabilir. Yönetici çalışanını dinlemeli, çalışanına önyargısız yaklaşmalıdır. Yaşanan olayların iç yüzünün faklı olabileceğinı asla gözardı etmemelidir! 

FOCUSPYS: Şimdiye kadar ki en kapsamlı Performans Sistemi

Hayaliniz de ki Performans, Proje ve Kalite Yönetimi, Hepsi bir arada. Hemen Ücretsiz deneyin!

ÜCRETSİZ DENE!
F