Proje Yönetim Sistemi Nedir? Ne İşe Yarar?

Proje Yönetim Sistemi Nedir? Ne İşe Yarar?

İş yükünün fazla olduğu kurumlarda karşılaşılan en önemli sorunlardan biri de birden fazla projenin takip edilmesi, eksiksiz, zamanında ve başarıyla bitirilmesidir. Kurumlar proje yönetim sistemini kullanarak iş akışını hızlandırmaktadır. Günümüz iş dünyasında üst düzey yöneticiler ve İK yöneticileri için proje yönetim programları iş başarısında vazgeçilmezdir. Bunların yanında, inşaat, mühendislik, IT ve pazarlama alanında da proje yönetim sistemi sıkça kullanılır. 

Proje yönetim sistemi, birbirine bağlı ve eş zamanlı ilerlemesi gereken görevlerin yönetilmesi ve koordine edilmesinde önemli bir araçtır.

Proje yönetimi; karmaşık ve birbirine bağlı projeleri, izlenen ve kontrol edilen görevlere ve alt görevlere dönüştürür. Günlük görevlerin takibi, haftalık planlama, görev dağılımı, günlük hatırlatıcılar, sonuç raporlar proje yönetimin programlarının unsurlarıdır. 
Proje yönetim süreci;

-          Planlama,
-          Başlatma,
-          Yürütme,
-          İzleme,
-          Bitirme aşamalarından oluşur. 

Proje yöneticisi yönettiği projenin daha verimli hale gelmesi için neler yapmalıdır?

Proje yöneticisinin ilk işi büyük fikri geliştirmektir. Kaynakları ve insanları planlamak, organize etmek planlanan bütçeyi aşmadan projenin tamamlanmasını sağlamak proje yöneticisinin görevidir. Proje yöneticisi, tamamlanması gereken çalışmaları izlemeli, başlangıç ve bitiş tarihlerini belirlemeli, olası riskleri göz önüne alarak görevleri proje üyelerine atamalıdır. 

FOCUSPYS: Şimdiye kadar ki en kapsamlı Performans Sistemi

Hayaliniz de ki Performans, Proje ve Kalite Yönetimi, Hepsi bir arada. Hemen Ücretsiz deneyin!

ÜCRETSİZ DENE!
F